Nieuws & blogs

25 mei 2016

Weet u zeker dat u controle heeft over de veiligheid van uw systeem?


Categorie: Actueel
Ingezonden door: Martijn

 

Presenteerblaadje:

 

Wat als: De beveiligingsmaatregelen voor uw organisatie zo optimaal mogelijk zijn getroffen  (bijvoorbeeld door middel van EVA (in combinatie met ISB) of ADA) op IT-gebied getroffen zijn, maar vervolgens inbrekers uw gegevens alsnog op een presenteerblaadje krijgen?

Bij het schrijven over beveiligingsrisico's moet ik altijd denken aan de commercial van Centraal Beheer met de titel : "Welkom".

 

Is dat niet precies hoe we vaak als computergebruiker bewust of onbewust met onze gegevens omgaan? Beveiligingsbewustzijn is bij vele bedrijven nog onderbelicht, maar mag zeker niet ontbreken in de bedrijfsplannen.

 

 

Aansluitend op de commercial van Centraal Beheer:

De risico’s van Internet of Things


Een koffiezetapparaat dat het WiFi-wachtwoord van de huiseigenaar onthult, een babyfoon die kan worden bediend door kwaadwillenden. De verbinding van ons huis met internet wordt steeds normaler, echter het brengt ernstige bedreigingen met zich mee. Dat stellen onderzoekers van Kaspersky Lab vast na onderzoek van een selectie van de nieuwste Internet-of-Things (IoT) producten. Houd bij het kiezen van slimme apparaten rekening met de veiligheidsrisico’s, zo luidt het advies van IT-professionals!

 

Surviving Internet of Things (Kaspersky)