Nieuws & blogs

29 apr 2016

Blog over Security Awareness: Persoonlijke beschermingsmiddelen


 

Een blog over Security Awareness door Martijn van Westerneng

 

Als 14-jarig ventje kreeg ik een vakantiebaantje in het staalconstructiebedrijf van mijn oom. Ik kan me de 1e werkdag nog prima herinneren, naast een overall kreeg ik een paar veiligheidsschoenen, een helm, een veiligheidsbril, oordoppen en handschoenen. Alles ook nog eens aan de grote kant. Mijn eerste gedachte was, nogal een overbodige outfit voor het vegen van de werkplaats en het onkruid wieden op het buitenterrein. Later, toen ik mee mocht op montage en in de werkplaats andere klusjes op mocht knappen, bleken de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) pure noodzaak.

Categorie: Actueel
Ingezonden door: Martijn

Persoonlijke Beschermingsmiddelen

 

Hoe meer uren ik doorbracht in het staalconstructiebedrijf, des te beter was ik in staat te beoordelen voor welke situaties ik welke bescherming nodig had. Met andere woorden, ik werd bewust van de risico’s die een bepaalde handeling met zich meebracht.

 

Die bewustwording heeft ertoe geleid dat bedrijfsongevallen als metaalsplinters in de ogen,  gebroken tenen bij vallende metalen balken of verbrande lichaamsdelen zijn voorkomen.  

 

Ook op het gebied van werkplekbeveiliging is een uitgebreide set van PBM’s in te zetten, denk aan bescherming tegen virussen, malware, spam, het doorvoeren van kritische patches enzovoort.  In de meeste organisaties zijn deze beschermingsmiddelen voorhanden, maar worden ze ook op de juiste manier ingezet?

 

Gebruik de PBM’s in uw security-toolbox op de juiste manier om bedrijfsongevallen op data-gebied te voorkomen. Kortom, indien u bewust bent van de risico’s op het gebied van veiligheid van uw data, bent u in staat de beschikbare hulpmiddelen op de juiste manier in te zetten. Een professionele IT-dienstverlener adviseert u in het vinden van de juiste balans tussen veiligheid en werkbaarheid.

 

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, zowel fysiek als digitaal.