Nieuws & blogs

05 dec 2017

Waarom veilig e-mailen?


Uitwisseling van informatie is cruciaal in de zorg. Vaak is die informatie, zoals patiëntgegevens, zeer privacygevoelig. Je moet er toch niet aan denken dat die gegevens in verkeerde handen vallen?! Bent u zich ervan bewust welke gegevens met wie u deelt? Stuurt u het mailtje naar de juiste persoon of heeft u per ongeluk de verkeerde 'Hans' in Outlook geselecteerd?

Categorie: Actueel
Ingezonden door: Martijn

Als persoonsgegevens in handen vallen van kwaadwillende, kunnen zij deze gebruiken voor identiteitsfraude. Denk bijvoorbeeld aan het afsluiten van abonnementen op uw naam, het huren van een woning of het aangaan van schulden. Leg vervolgens maar eens uit dat u dit niet was.

Tegen deze en andere risico's wil de nieuwe Europese privacywet (AVG) mensen beschermen. Als u de risico's van persoonsgegevens kent, dient u maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de veiligheid ervan gegarandeerd is.

 

Heeft u uw mail al goed beveiligd volgens de normen van de AVG? Omdat het belangrijk is dat u veilig patiëntgegevens kunt versturen, hebben we  Secure-mail aan onze Hosted exchange e-mail gekoppeld: eigen domeinnaam, eigen herkenbare  email adressen en 100% veilige email met een Secure Zorg Messenger inclusief (soort veilige whatsapp voor zorg professionals).

 

Alle informatie over Hosted Exchange en Secure Mail is terug te vinden in onderstaande datasheets: