Nieuws & blogs

15 feb 2017

Dossier ransomware: Alles wat je moet weten over ransomware


 

Ransomware is een snelgroeiend probleem, de vraag is niet of je slachtoffer wordt maar eerder wanneer! In dit dossier vertellen wij je alles over ransomware. In de onderstaande artikelen worden de grootste vraagstukken beantwoordt.

Categorie: Actueel
Ingezonden door: Martijn

 

1) Ransomware, wat is het nu eigenlijk?
2) Is ransomware een nieuwe dreiging?
3) Hoe wordt er geld verdiend aan ransomware?
4) Waarom is ransomware succesvol?
5) Wat is de relatie tussen ransomware en de meldplicht datalekken?
6) Is een back-up voldoende in de strijd tegen ransomware?
7) Hoe kun je je beschermen tegen ransomware?

 

ICTAURUS WERKT SAMEN MET BEVEILIGMIJ.NL
BeveiligMij.nl is een onderdeel van trainings- en adviesbureau De Gesprekspartners. BeveiligMij.nl ontplooit activiteiten op het gebied van security awareness voor zowel kleine als grote organisaties. Via dit informatieportaal wordt lesmateriaal en achtergrondinformatie beschikbaar gesteld om security awareness te bevorderen.

SECURITY AWARENESS
De effectiviteit van security-maatregelen hangt niet alleen af van het goed functioneren van de technische oplossingen, maar is evengoed afhankelijk van menselijk gedrag. Gaat men niet bewust om met de techniek of worden procedures niet zorgvuldig nageleefd dan is de (bedrijfs)beveiliging in gevaar.

Binnen het opleidingstraject van BeveiligMij.nl wordt naast de klassikale trainingen gebruik gemaakt van e-learning. Security awareness wordt immers niet gecreëerd met een eenmalige training, het is een proces om het (online) gedrag van mensen te veranderen.

TRAINERS EN SPECIALISTEN
BeveiligMij.nl werkt in een team van internet- en securityspecialisten met ruim 25 jaar ervaring in de branche. Naast het opleiden van organisaties op het gebied van veiligheid en privacy, profileert BeveiligMij.nl zich als onafhankelijk security-expert en -adviseur. De menselijke benadering staat bij BeveiligMij.nl te allen tijde hoog in het vaandel.

Meer informatie op: ictaurus.beveiligmij.nl