“Onze engineers kennen de informatiesystemen grondig”

 ICTaurus is vanaf nu een officieel gecertificeerde installatiepartner van PharmaPartners. “We werken al jaren samen; onze engineers kennen de software van PharmaPartners grondig en de sales mensen hebben veel direct contact met elkaar” zegt Mark Philippa, Manager Operations bij ICTaurus. “De certificering maakt officieel dat wij met onze services garanderen dat systemen voldoen aan wet- en regelgeving en gezond blijven.”

Informatiebeveiliging

PharmaPartners ontwikkelde twee jaar geleden een eigen certificeringsprogramma met zes ervaren installatiepartners. Met een engineer die de software goed kent, verloopt de implementatie en het onderhoud van de informatiesystemen soepel, leert de ervaring. En zo hoort het. ICT moet zorgverleners en apothekers ontlasten en nooit onnodig kopzorgen opleveren.

In overleg met de installatiepartners formuleerde PharmaPartners een aantal kwaliteitseisen. Mark Philippa legt uit: “Zo voldoen we aan de ISO 27001 normering voor informatiebeveiliging, zijn we actief 24/7 bereikbaar voor technische ondersteuning en hebben we bewezen kennis van Pharmacom en Medicom. Daarnaast volgen onze medewerkers elk jaar specifieke trainingen en kennissessies.”

Betrokken bij eerstelijnszorg

Deze en andere afspraken zijn nu officieel vastgelegd in het contract tussen PharmaPartners en ICTaurus. “Daar zijn wij geweldig blij mee”, zegt Philippa. “ICTaurus en PharmaPartners delen ruim 200 klanten. Het certificaat bevestigt onze betrokkenheid bij de eerstelijnszorg en de grote kennis van de systemen Pharmacom en Medicom.”

ICTaurus

Kenmerkend voor de zes gecertificeerde installatiepartners is dat zij zich verbonden voelen met de eerstelijnszorgverleners waarvoor ze werken. Met welke installatiepartner zorgverleners in zee gaan, beslissen ze zelf.

“Dat mag zelfs de computerboer op de hoek zijn”, zegt Philippa. “Maar dat is niet verstandig. Laat duidelijk zijn dat een gecertificeerde partij de informatieveiligheid, de continuïteit van ondersteuning en het werkproces en dus uiteindelijk de zorg beslist ten goede komt.”

 

 

 

“Omdat wij op de hoogte zijn van de systemen en de allernieuwste ontwikkelingen kunnen wij huisartsen en apothekers écht helpen om met kleine aanpassingen het werkgemak te vergroten. Veel praktijken hadden tot voor kort bijvoorbeeld nog niet in de gaten dat ze digitaal kunnen scannen.

Korte lijnen

Een ander belangrijk voordeel zijn de korte lijnen tussen PharmaPartners en de gecertificeerde installatiepartijen. “Als er rook uit de printer komt, is het duidelijk dat klanten bij ons moeten zijn. Maar vaak is er sprake van een grijs gebied. Een probleem kan aan de software of hardware liggen.

Uitgangspunt is dat we klanten zo min mogelijk van het kastje naar de muur sturen. Als wij worden gebeld over een probleem dat in de software zit, dan schakelen wij PharmaPartners in om ervoor te zorgen dat de klant door de juiste persoon wordt teruggebeld.”

Gecertificeerde installatiepartners

Uiteraard beslissen Medicom– en Pharmacom-gebruikers zelf met welke installatiepartner zij in zee gaan. Bij het maken van die keuze is het goed om te weten dat de eerste zes gecertificeerde bedrijven gegarandeerd voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen.

Heeft u vragen na aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op!