Huisartsenpraktijk Korte Geer 

In de dagelijkse drukte van een huisartsenpraktijk kan een soepel werkende IT-omgeving de werkdruk sterk verlichten. Huisartsenpraktijk Korte Geer in Leusden is nog dagelijks blij met de oplossingen van ICTaurus. Praktijkmanager Sandra Rijnders vertelt waarom.

Waarom zochten jullie een nieuwe IT-partner?

“Nadat we in onze praktijk overgingen op Windows 10 ontstonden er veel computerproblemen. Kleine irritaties, zoals etiketprinters die het niet meer deden. Ook waren er meerdere handelingen nodig om iets geprint te krijgen. Onze toenmalige IT-partner – een kleiner computerbedrijf – kreeg niet voor elkaar wat wij wilden en het kostte ons in die tijd te veel tijd en energie. Niets zo vervelend als apparatuur die niet doet wat het moet doen.”

Hoe zijn jullie in contact gekomen met ICTaurus?

“Ik heb op een dag de huisartsenpraktijk in mijn woonplaats gevraagd waar zij hun IT hebben uitbesteed en hoe dat bevalt. Zij bleken al jarenlang goede ervaringen te hebben met ICTaurus.”

Wat gaf de doorslag in de keuze voor ICTaurus?

“ICTaurus adviseerde ons de beheerdienst Essential Vision & Awareness (EVA). Wat ons daarin aansprak is de preventieve manier van werken. Ze kunnen bijvoorbeeld op afstand onze computers updaten. Nooit meer hinderlijke updates onder werktijd dus! Ook wisten ze alle hardware weer werkend te krijgen en onnodige handelingen te automatiseren. Inmiddels werken we driekwart jaar met ICTaurus en we zijn van plan om ook onze e-mail aan hen uit te besteden.”

Hoe verliep het contact met ICTaurus tijdens dit project?

“De communicatie was laagdrempelig en prettig. Er zijn in het begin altijd wat kleine kinderziektes, maar alles werd met één belletje geregeld. Als je zoveel computerproblemen hebt gehad als wij, dan is dat een enorme opluchting. ICTaurus heeft bovendien geïnventariseerd welke hardware en software er aanwezig is. Ze geven een seintje als hardware aan vervanging toe is, adviseren over nieuwe aankopen en als je bijvoorbeeld belt over een Microsoft-waarschuwing, dan weet ICTaurus meteen of het voor jou relevant is.”

Is dit project naar wens uitgevoerd?

“Absoluut. Het zijn prettige mensen om mee te werken en ze zijn zeer bekwaam. Men is hier zo blij dat we deze stap hebben gezet. Alles werkt naar behoren en heb je een vraag, dan word je met één belletje naar de helpdesk meteen geholpen. Men kan op afstand meekijken op de computer en daardoor meteen zien wat het probleem is! Hebben we behoefte aan een gesprek met onze contactpersoon, dan is dat via een WhatsAppje bovendien snel geregeld.”

 

Naam: Sandra Rijnders

Wat: Vernieuwen bestaande ICT-omgeving

 

Wat zouden we voor u kunnen betekenen?

Inrichting

Van extra werkplek of printer tot een upgrade van uw huidige ICT-omgeving of een compleet nieuwe praktijk of vestiging.

Beveiliging

Veilig mailen op pc’s, laptops en smartphones. Goede bescherming tegen datalekken. En een ICT-omgeving die AVG-proof is.

Beheer

24/7 monitoring van uw syste-men en pro-actief onderhoud. Dat zorgt voor minder storingen en down-time. Snelle en effec-tieve support bij calamiteiten.