Huisartsengroep Hagenau 

Huisartsen krijgen steeds meer taken op hun bordje. Een soepel werkende IT-omgeving kan de werklast verlichten. De Dierense huisartsengroep Hagenau schakelde ICTaurus in voor een update van de hardware en koos voor de preventieve beheersdienst EVA. Huisarts Marijn van der Velden legt uit waarom.

Waarom zochten jullie een nieuwe IT-partner?

“Onze praktijk is aangesloten bij het samenwerkingsverband Huisartsenzorg Regio Arnhem. Om de onderlinge samenwerking te verbeteren, besloot dat verband één gezamenlijk huisartsinformatiesysteem in te voeren. Met die switch in het vooruitzicht besloten we om vroegtijdig aan de slag te gaan met de hardware, omdat die op bepaalde plekken aan vervanging toe was.””

Hoe zijn jullie in contact gekomen met ICTaurus?

“ICTaurus was één van de twee partijen waar het samenwerkingsverband een contract mee had, dus de shortlist was al gemaakt voor ons. Uiteraard hebben we vervolgens prijzen vergeleken en referenties opgevraagd. Maar wat voor ons vooral de doorslag gaf, was dat ICTaurus niet op basis van een leaseconstructie werkt. Leasen vonden we prijstechnisch niet de beste optie. Onze ervaring leert namelijk dat hardware doorgaans langer meegaat dan de periode van zo’n leasecontract. Daarnaast wilden we graag gebruik blijven maken van de diensten van het E-Zorg Netwerk, waar ICTaurus ook mee werkt.”

Wat heeft ICTaurus voor jullie gedaan?

“Naast het geschikt maken van de IT-omgeving voor het nieuwe huisartsinformatiesysteem, is er een nieuwe server geplaatst, zijn de mailvoorzieningen verbeterd en hebben we nu een apart wifi-signaal voor bezoekers van onze praktijk.”

Jullie hebben ook gekozen voor de beheersdienst Essential Vision & Awareness.

“EVA inderdaad. Die geeft bijvoorbeeld een melding als besturingsprogramma’s, beveiliging of printers het niet doen of dreigen uit te vallen. Met name die preventieve manier van werken is voor een praktijk als deze ideaal. Systeemstoringen kun je er gewoonweg niet bij hebben en met EVA heb je die niet of nauwelijks meer.

Hoe was het contact met ICTaurus tijdens dit project?

“Bijzonder goed. We werden continu op de hoogte gehouden, zodat we werkzaamheden tijdig naar de collega’s konden communiceren. De ICTaurus-medewerkers zijn altijd snel bereikbaar, voor mij maar ook voor mijn collega’s. Zo was er een werkplek waar wat problemen waren. Dat werd netjes op afstand opgelost en vervolgens kreeg ik als projectleider ook een rapportage toegestuurd. Zo blijf je als klant steeds op de hoogte.”

Is dit project naar wens uitgevoerd?

“Absoluut. Er is snel gewerkt en de implementatie verliep prima. ICTaurus heeft de focus op de eindgebruiker, waardoor de medewerkers zo min mogelijk merken van de werkzaamheden. Mensen die niets met ICT hebben, zoals het gros van de praktijkmedewerkers, willen gewoon dat alle systemen het netjes doen. Is dat zo, dan hoor je ze niet. En we horen niets; een goed teken dus. We zijn heel tevreden, ik kan niet anders zeggen.”

 

Naam: Marijn van Velden

Wat: Vernieuwen bestaande ICT-omgeving

 

Wat zouden we voor u kunnen betekenen?

Inrichting

Van extra werkplek of printer tot een upgrade van uw huidige ICT-omgeving of een compleet nieuwe praktijk of vestiging.

Beveiliging

Veilig mailen op pc’s, laptops en smartphones. Goede bescherming tegen datalekken. En een ICT-omgeving die AVG-proof is.

Beheer

24/7 monitoring van uw syste-men en pro-actief onderhoud. Dat zorgt voor minder storingen en down-time. Snelle en effec-tieve support bij calamiteiten.